MAGRITTE

21
09
21/09 10:00 - 10/09 18:00
Het Atomium
Atomiumsquare
B-1020 Brussel

rene-magritte-la-chambre-d-ecoute

Atomium meets Surrealism

Deze tentoonstelling, speciaal ontworpen voor de 60e verjaardag van het Atomium dompelt de bezoekers onder in de magische wereld van René Magritte en het surrealisme. Twee Belgische iconen ontmoeten elkaar!
 
In de eerste plaats betreedt de bezoeker letterlijk de wereld van Magritte en wordt hij/zij ondergedompeld in het surrealistische universum van de meester. 
Enkele schilderijen worden levensgroot en als aparte decorstukken – in 3D – gepresenteerd en de bezoeker wandelt als een personage in scènes van een theaterstuk.
De bezoeker ontdekt  een aantal van de belangrijkste motieven uit de schilderijen van Magritte, details die hij anders misschien niet ziet. Hij loopt tussen de wolken, ziet boven zijn hoofd de beroemde vogels en kan gaan zitten op de groene appels. De bezoeker maakt zo kennis met de verborgen boodschap achter de schilderijen, ontdekt buitengewone decors en geniet van de meesterwerken.
De totale sfeer wordt versterkt door aangepaste muziek en een theatrale belichting. 
 
In de tweede plaats, presenteert de tentoonstelling een reeks treffende citaten van Magritte – over zijn kunst en het surrealisme – en een aanbod van geprojecteerde schilderijen, die andere elementen uit de wereld van Magritte naar voren brengen. Op die manier krijgt de bezoeker inzicht in de ideeënwereld en opvattingen van René Magritte.
 
Via deze dubbele aanpak, zowel zintuigelijk als intellectueel, krijgt iedereen de gelegenheid om de  geheimen van deze unieke productie te ontrafelen.