Vlaamse schrijfster Johanna Spaey publiceert in tijdschrift heemkundige kring

Opvallend is een artikel van Johanna Spaey

Binnen enkele weken verschijnt een nieuw tijdschriftnummer van de heemkundige kring Het Land van Nevele. Opvallend is een artikel van Johanna Spaey. Zij debuteerde in 2005 met ‘Dood van een soldaat’, een literaire thriller over WO I, waarmee ze de Nederlandse Gouden Strop en de Vlaamse Hercule Poirotprijs won.
Johanna Spaey woont in Vlaams-Brabant maar heeft een band met deze streek, via haar grootvader Maurice Schelpe uit Vosselare, een oudstrijder van WO I. Haar overgrootmoeder Augusta Verwee was afkomstig van Deinze. Het is de lezing die ze bracht ter gelegenheid van 11 november 2016 in Vosselare, die in het tijdschrift wordt opgenomen.
Wie interesse heeft voor het tijdschrift 'Het Land van Nevele', dat handelt over streekgeschiedenis en -erfgoed en vier keer per jaar verschijnt, kan een abonnement nemen. De 20 euro kan overgeschreven worden op het rek. nr. BE69 0013 9516 8578 van de Heemkundige Kring "Het Land van Nevele". Alles wordt opgestuurd. 
Tot zolang de voorraad strekt, krijgen nieuwe abonnees meteen ook de publicatie over 'Moord, misdaad en machtsmisbruik in het Land van Nevele' als kennismakingsgeschenk.
www.johannaspaey.com
www.hansspaey.be/HTMLpaginas/AlphonseEnAugusta.html
Streekinfo over geschiedenis: www.facebook.com/landvannevele