Nieuws | lezen

Glazuren

Voor de basiscursus pottendraaien werken we met een beperkt aantal glazuren. We hebben 6 kwaliteitsglazuren geselecteerd uit het gamma van Botz. Deze glazuren zijn mooi op zichzelf maar ook goed met elkaar te combineren. Je kan zelfs experimenteren door verschillende kleuren te mengen. Je kan de kleuren beoordelen op de foto maar omdat de kleur van de klei ook een invloed uitoefent op het uiteindelijk resultaat zullen we testtegeltjes voorzien.
De geselecteerde glazuren zijn geschikt voor serviesgoed.

Groepsaankoop draaischijven

Voor het inrichten van hetkeramiekatelier van keramiek15  zijn wij gaan onderzoeken of we degelijke maar goedkopere draaischijven kunnen importeren en dat kan. We kunnen een draaischijf aanbieden voor de ronde prijs van 641.30 €.  Voor een min of meer vergelijkbare draaischijf betaal je al gauw 1200 € .
Je moet niet zomaar bestellen, als je dat wil kan je komen testen.
Heb je interesse stuur dan je e-mailadres naar toni.degroof@ateljee15.be
Hieronder een overzicht van de opmerkingen van verschillende testers.

Een nieuwe samenwerking

Ateljee15 huurt nu bijna een half jaar een mooi en ruim atelier bij Domus Angelus en dat is niet onopgemerkt gebleven. Bij onze cursisten niet maar ook bij Gina Verstraeten niet. Gina is zaakvoerder bij Domus Angelus en heeft zelf een creatieve opleiding genoten.  Zij vond dat de tijd gekomen was om terug iets te doen met haar kunstopleiding en dus kwam zij aankloppen bij atelier15 met een samenwerking in het achterhoofd.

Gelezen in het Nieuwsblad

DEINZE / NEVELE / AALTER - 1 Januari 2018 wordt een belangrijke datum voor Ateljee15. De vereniging verhuist dan naar een splinternieuw lokaal in het centrum van Nevele. Bezieler Toni De Groof dankt vooral Willy Heyerick van de bouwfirma Casadomus: 'Hij heeft het quasi kosteloos voor ons gerealiseerd in de Camille Van der Cruyssenstraat 13'. De kunstkring met als baseline 'iedereen creatief' lokt niet alleen belangstellenden uit Nevele, maar ook uit Aalter en Deinze.

Folder najaar 2017 is uit

De folder met het aanbod voor het najaar van 2017 is van de pers gerold. Je vindt er een aantal vertrouwde workshops op terug en ook een nieuw project. Je kan nu ook leren hoe je verhaaltjes schrijft voor kinderen en/of hoe je ze illustreert. De workshop Illustreren wordt begeleid door Wivina Ockier die velen onder jullie al kennen van de succesvolle workshop tekenen en schilderen. We zijn zo fier als een gieter dat we voor de workshop Verhaaltjes schrijven beroep kunnen doen op Sabine De Graeve. De twee dames hebben al eerder samengewerkt, altijd met prachtige resultaten.

Folder voorjaar 2017 is er!

De nieuwe folder voor het voorjaar van 2017 is net terug van de drukker. Wat mag je allemaal verwachten?
Onze daguitstap naar Valenciennes, Roubaix  en het museum La Piscine staat gepland op 2 april. We maken een deal: voor elke nieuwe deelnemer die je meebrengt krijgen zowel jij als de nieuwe deelnemer een korting van 5 €.

Heb jij 1 van onze zilveren magneten gevonden?

Kom ermee langs in het mudel en ontvang je prijs! Het gouden exemplaar is overigens ook nog steeds op zoek naar een warm nest: wie vindt 'm?
Sinds begin oktober heeft het Museum van Deinze en de Leiestreek een nieuw logo en daarom werden overal in Deinze magneten met het letterwoord mudel verspreid.

Pagina's