BAKERMAT | DE EXPO

30
04
30/04 11:00 - 30/04 18:00
Boskeetstraat 6
9031 Drongen
 

Eddy De Buf | Birdwatcher IV

Straffe kunstenaars stellen tentoon in authentieke Drongense boerderijwoning

Na 7 jaar leegstand heeft de eind 19e eeuwse boerderij in de Boskeetstraat een nieuwe bestemming gekregen: een woonerf met 3 woningen en ruimte voor horeca. Om dat te vieren, hebben 10 kunstenaars hun werken toevertrouwd aan dit stuk Drongens erfgoed. 
In 1896 liet Jules Vanheule de boerderij bouwen. Op dat moment was Drongen nog een zelfstandige gemeente op een boogscheut van Gent. Hoofdactiviteit van de Drongenaars was landbouw. Ruim 120 jaar later is Drongen sterk veranderd, al blijft de boerderij een stille getuige van dat verleden. Blijft, want 3 achter achter kleinkinderen van Jules hebben de handen in elkaar geslagen en het erf ook een toekomst gegeven. 
Eén van die nakomelingen van Jules Vanheule is architect, Matthias Hemelsoet. Hij is intussen de eigenaar van de boerenwoning en renoveerde ook de tweewoonst voor zijn broer en zus in de stallingen achteraan. Alles gebeurde met respect voor de geschiedenis van het erf. De boerderijwoning is nauwelijks veranderd sinds 1896 en vormt zo een ideaal decor voor een expo van hedendaagse kunst. Joke Raes, Conrad Willems, Eddy De Buf, Ritsart Gobyn, Robbert Van Wynendaele, Piro Pallaghy, Klaas Op De Beéck, Corry Vandermassen, Anneleen De Causmaecker en Atelier De Roose Jaeger vertrouwden hun werken toe aan het stuk erfgoed.    Deze expo is ook het moment waarop een nieuw jong architectenbureau het licht zal zien: Bakermat, atelier voor architectuur. En zo weet u meteen waarom de tentoonstelling ‘Bakermat, de expo’ heet. Architect Matthias Hemelsoet en ingenieur architecte Renée Steyaert hun ambities zijn duidelijk:  u ontroeren met hun ontwerpen, met steeds als vertrekpunt de gebruiker en context.  
De tentoonstelling is te bezichtigen van 30 april tot en met 14 mei, op vrijdag, zaterdag en zondag, van 11u tot 18u in de Boskeetstraat 6 te Drongen. 
 
 

Matthias Hemelsoet, 0485 231 217
hallo@bakermat-architectuur.be