Dit is een organisatie van ateljee15
Met Toni De Groof

Photofacts Academy biedt je een uitgebreid gamma videolessen van zeer hoog niveau aan. Het is een samenwerking tussen Belgische en Nederlandse eersteklasfotografen en ze behandelen werkelijk alle onderwerpen,van basiscursus fotografie tot de nabewerking van je foto's met Photoshop en Lightroom.

Dit is een organisatie van Keramiek15
Met Johan Van Schoorisse

VOLZET​​
SCHRIJF IN OP DE WACHTLIJST

De cursus omvat 10 lessen van telkens 2 uren (initiatie draaien, afdraaien, glazuren). De groep bestaat uit maximum 10 personen. Naast de noodzakelijke vaardigheden wordt een stuk kennis verworven.

Dit is een organisatie van ateljee15
Met Toni De Groof

In slechts een paar kliks maak je zelf de website die je wilt hebben. Je kunt je site op elk moment zelf bewerken en voor zoekmachines als Google optimaliseren. En dat zonder te kunnen programmeren! Met de flexibele fotogalerij kun je je foto's in verschillende formaten zoals slideshows en panorama laten zien. Upload je foto's simpelweg met drag & drop. Door de afbeeldingen te comprimeren zorgen we ervoor dat je foto's snel en in de beste kwaliteit geüpload worden.Door je website met losse onderdelen op te bouwen, wordt je site bijzonder flexibel.

Dit is een organisatie van Keramiek15
Met Manu Van Steenbergen

VOLZET
SCHRIJF IN OP DE WACHTLIJST
d
eze ochtendcursus omvat 8 lessen van telkens 2,5 uren (initiatie draaien, afdraaien, glazuren). De groep bestaat uit maximum 10 personen. Naast de noodzakelijke vaardigheden wordt een stuk kennis verworven.

Dit is een organisatie van Keramiek15
Met Ilse Haeck

VOLZET
SCHRIJF IN OP DE WACHTLIJST

Deze avondcursus omvat 8 lessen van telkens 2,5 uren (initiatie draaien, afdraaien, glazuren). De groep bestaat uit maximum 10 personen. Naast de noodzakelijke vaardigheden wordt een stuk kennis verworven.

creatieve Kids, ateljee15
Dit is een organisatie van ateljee15

We maken kennis met allerlei teken- en schildermaterialen zoals grafietpotlood, houtskool, pastelkrijt, ecoline, gouachte, bister, ... en dit aan de hand van verschillende werkmethodes zoals druktechnieken, krastechnieken, teken- en schildertechnieken. Ook de meer plastische materialen zoals plasticine, papier-maché en klei komen aan bod. Al deze activiteiten worden ingekleed en aangeboden aan de hand van verschillende leuke thema's.
 

Dit is een organisatie van Keramiek15
Met Malanka Lannoyé

Bij keramiek wordt vaak gewerkt met mallen. Het gieten van gietklei in een mal is een techniek, waarmee een serie identieke vormen kunnen worden geproduceerd. Naast eenvoudige ééndelige mallen, zijn er meerdelige mallen waarmee ook lastige vormen kunnen worden afgegoten.
Tijdens deze workshop leer je hoe je een enkelvoudige gipsmal en een twee- of driedelige gipsmal voor gietvormen kunt maken.

Dit is een organisatie van ateljee15
Met Nicole Vlerick

Van jongs af aan was ik gefascineerd door deze subtiele techniek, zo kleurrijk, doorschijnend , fragiel………. Enkel water, papier en pigment. Zo simpel. Het is vooral spelen met water en kleuren. Het witte papier uitdagen ……en tot verassende effecten komen. Daarom ben ik verder gegaan en heb prachtige ontdekkingen gedaan , namelijk door Oscar Kokoschka , die een school heeft opgericht enkel voor aquarel, want in de meeste academies is dit geen lesonderwerp. Ik ben terecht gekomen ,bij Jan Buytaert ,ook leerling van de grote Kokoschka ,die aquarel gaf in het academie van Sint – Niklaas.

Dit is een organisatie van ateljee15
Met Wivina Ockier

We leren je hoe je een beeld omzet naar vlakken, hoe je vanuit de realiteit of fotomateriaal een nieuw beeld schept op doek. Onze aandacht gaat naar kleurgebruik (mengen), contrasten, compositie en verftoetsen. Door heel precies het licht op je voorwerp of beeldmateriaal te observeren, creëer je een sprekend beeld, een nieuwe wereld. Dit kan in acrylverf of olieverf op waterbasis.

Dit is een organisatie van ateljee15
Met Vladimir Ivaneanu

Grafiek vertelt op een heel eigen manier onze kunst- en culturele geschiedenis. In deze laatste reeks lezingen ontdekken we hoe de grafiek van de 20ste en 21ste eeuw nieuwe technieken opzoekt en nieuwe wegen bewandeld.. We verdiepen ons in de grote namen van de 20e eeuw en leggen tot slot de vinger aan de grafiekpols van de 21e eeuw. Voorkennis is niet noodzakelijk om deze reeks te kunnen volgen!

Deze reeks wordt afgesloten met een bezoek aan het museum De Rede te Antwerpen.

Dit is een organisatie van ateljee15
Met Toni De Groof

Met Lightroom 6 heb je alles in huis wat nodig is voor digitale fotografie in één snelle en intuïtieve toepassing. Zoek en klasseer al je foto's op efficiënte wijze. Dankzij de krachtige aanpassingsmogelijkheden en geavanceerde functies kan je nu je opnames met één muisklik perfectioneren. Deel je werk eenvoudig met anderen op sociale netwerken, in diavoorstellingen, HTML5-webgalerijen en nog veel meer.

Dit is een organisatie van ateljee15
Met Vladimir Ivaneanu

Antwerpen, als locatie van het eerste museum in de stad dat uitsluitend gewijd is aan grafiek, is bewust gekozen. De stad is immers niet alleen een knooppunt in de noord-zuid as, het is ook een hedendaags centrum van cultuur. Voorts is er sinds eeuwen in Antwerpen een traditie van prentkunst. Hiervan getuigen kunstenaars als Pieter Breugel de Oude en zijn nazaten, maar ook de drukkers Christoffel Plantijn en Jan Moretus. De prentkunst gaf de mogelijkheid om met kunst een boodschap over te brengen, al of niet met een kritische ondertoon.