Groeningemuseum Brugge

13
05
13/05 14:00 - 13/05 17:00
Dijver 12 , 8000 Brugge

Kunst in het kwadraat. Dat is wat het Groeningemuseum voor jou te bieden heeft.

Beschrijving 

Het Groeningemuseum serveert een gevarieerd overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de wereldbefaamde Vlaamse primitieven. Hier krijg je onder meer Jan van Eycks Madonna met kanunnik Joris van der Paele en Hans Memlings Moreeltriptiek te zien. Daarnaast bewonder je ook neoclassicistische topwerken uit de 18de en 19de eeuw, meesterwerken van het Vlaamse expressionisme en heel wat naoorlogse moderne kunst.

Het Groeningemuseum telt vandaag een 150-tal werken uit de Zuidelijke Nederlanden van de veertiende, vijftiende en vroege zestiende eeuw. Ondanks het gegeven dat vele werken in Brugge zelf tot stand kwamen, is hun plaats in de huidige collectie niet vanzelfsprekend. De verspreiding van Vlaamse kunstwerken tijdens en na de Franse Revolutie, alsook de onderwaardering van de oude meesters in de achttiende en negentiende eeuw hebben de beginfase van de collectievorming sterk beïnvloed.

Data 

Zaterdag 13 mei 2017

Locatie 

Afspraak aan de ingang van het NMBS-station in Brugge om 14:00. In de buurt is ook parkeergelegenheid voor wie met de wagen komt. Tijdens de wandeling naar het Groeningemuseum krijg je al tekst en uitleg van onze privégids Frederik. Wie niet meewandelt verwachten we op 14:30 aan de ingang van museum. Het museumbezoek eindigt om 17:00 maar niets belet ons om de lokale horeca te steunen tijdens het overpeinzen van al het moois dat we die dag zullen gezien hebben.

Inschrijven 

Dit is een organisatie van vtbKultuur Nevele. Het inschrijvingsgeld bedraagt 16 €. De toegang tot het museum en de gidsen zijn inbegrepen, maaltijden en vervoer naar Brugge niet.
Je inschrijving is definitief als we het inschrijvingsgeld hebben ontvangen op fortisrekening nummer BE80 0017 4982 9577 op naam van vtbKultuur Nevele met vermelding van je naam en de naam van de activiteit, graag twee weken voor aanvang van de activiteit.

Frederick Tinck is ondervoorzitter van ateljee15 en is al jaren gids in het Groeningemuseum.