Nieuws | lezen

Groepsaankoop draaischijven

Voor het inrichten van ons keramiekatelier Ateljee15 zijn wij gaan onderzoeken of we degelijke maar goedkopere draaischijven kunnen importeren en dat kan. Als we voldoende geïnteresseerde liefhebbers vinden die ook een draaischijf willen dat is dit haalbaar voor een prijs van rond de 600 € voor een vergelijkbare draaischijf die hier rond de 1200 € zou kosten.
Momenteel hebben we al 45 kandidaten. Deze actie eindigt eind april.
Je moet niet zomaar bestellen. We hebben twee leveranciers een model laten opsturen. Eén hebben we al ontvangen, de andere komt eind volgende week.

Gelezen in het Nieuwsblad

DEINZE / NEVELE / AALTER - 1 Januari 2018 wordt een belangrijke datum voor Ateljee15. De vereniging verhuist dan naar een splinternieuw lokaal in het centrum van Nevele. Bezieler Toni De Groof dankt vooral Willy Heyerick van de bouwfirma Casadomus: 'Hij heeft het quasi kosteloos voor ons gerealiseerd in de Camille Van der Cruyssenstraat 13'. De kunstkring met als baseline 'iedereen creatief' lokt niet alleen belangstellenden uit Nevele, maar ook uit Aalter en Deinze.

Folder najaar 2017 is uit

De folder met het aanbod voor het najaar van 2017 is van de pers gerold. Je vindt er een aantal vertrouwde workshops op terug en ook een nieuw project. Je kan nu ook leren hoe je verhaaltjes schrijft voor kinderen en/of hoe je ze illustreert. De workshop Illustreren wordt begeleid door Wivina Ockier die velen onder jullie al kennen van de succesvolle workshop tekenen en schilderen. We zijn zo fier als een gieter dat we voor de workshop Verhaaltjes schrijven beroep kunnen doen op Sabine De Graeve. De twee dames hebben al eerder samengewerkt, altijd met prachtige resultaten.

Folder voorjaar 2017 is er!

De nieuwe folder voor het voorjaar van 2017 is net terug van de drukker. Wat mag je allemaal verwachten?
Onze daguitstap naar Valenciennes, Roubaix  en het museum La Piscine staat gepland op 2 april. We maken een deal: voor elke nieuwe deelnemer die je meebrengt krijgen zowel jij als de nieuwe deelnemer een korting van 5 €.

Heb jij 1 van onze zilveren magneten gevonden?

Kom ermee langs in het mudel en ontvang je prijs! Het gouden exemplaar is overigens ook nog steeds op zoek naar een warm nest: wie vindt 'm?
Sinds begin oktober heeft het Museum van Deinze en de Leiestreek een nieuw logo en daarom werden overal in Deinze magneten met het letterwoord mudel verspreid.

Snelschetsen

Herken je dit? Je legt een leeg vel papier voor je op de tafel, je bent klaar om te beginnen tekenen … Maar je weet niet goed hoe te beginnen want je bent bang dat je fouten gaat maken. Dan wordt het tijd dat je de volgende oefening uitprobeert, want die maakt je los van het verkeerde idee dat je geen fouten mag maken.